Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ΠΕΔΙΑΔΕΣ

Μεγάλες πεδιάδες είναι η ευρεία έκταση λιβάδι όποιος βρίσκεται ανατολή Δύσκολα βουνά Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και Καναδάς, κάλυψη όλη ή μέρη το Θ*u.το Θ*ς. κράτη Θ*Νεω Mexico, Τέξας, Οκλαχόμα, Κολοράντο, Κάνσας, Νεμπράσκα, Θ*Ωυομηνγ, Μοντάνα, Νότια Ντακότα και Βόρεια Ντακότα και οι καναδικές επαρχίες Θ*Σασκατθχεωαν και Αλμπέρτα. Πολύς Μινεσότα και Θ*Ηοωα και ένα μεγάλο μέρος της καναδικής επαρχίας Θ*Μανητοψα επίσης βρίσκεται στις μεγάλες πεδιάδες.
Υψηλές πεδιάδες αναφέρεται στην ανυψωμένη περιοχή των μεγάλων πεδιάδων γενικά δυτικά 100ός μεσημβρινός, όποιος αντιστοιχεί κατά προσέγγιση με τη γραμμή δυτικά της οποίας υπάρχουν 20 ίντσες (500 χιλ.) των βροχοπτώσεων ετησίως ή λιγότεροι. Η περιοχή είναι ξηρά και γενικά χαρακτηρισμένη από rangeland ή οριακός καλλιεργήσιμο έδαφος. Περίπου κάθε 25 έτη η περιοχή υπόκειται στην ξηρασία και μπορεί να υπόκειται στην καταστροφή duststorms. Η περιοχή που κεντροθετείται κατά προσέγγιση Οκλαχόμα Panhandle, συμπεριλαμβανομένου του νοτιοανατολικού Κολοράντο, νοτιοδυτικό Κάνσας, το Τέξας Panhandle, και το ακραίο βορειοανατολικό New Mexico ήταν γνωστό ως Κύπελλο σκόνης κατά τη διάρκεια του πρόσφατου η δεκαετία του '20 και νωρίς η δεκαετία του '30. Η επίδραση της ξηρασίας συνδύασε με τα αποτελέσματα Μεγάλη οικονομική κρίση, και πολλοί αγρότες αναγκάστηκαν από το έδαφος σε όλες τις μεγάλες πεδιάδες. Μια άλλη ξηρασία έχει χτυπήσει την περιοχή τα τελευταία χρόνια.
Μεγάλες πεδιάδες πλησίον Kearney, Νεμπράσκα
Η νότια μερίδα των μεγάλων πεδιάδων βρίσκεται πέρα από Υδροφόρο στρώμα Ogallala, ένα απέραντο υπόγειο στρώμα των water-bearing στρωμάτων που χρονολογούν από τον τελευταίο ηλικία πάγου. Αρδευση κεντρικού άξονα χρησιμοποιείται εκτενώς, αλλά υδροφόρο στρώμα μειώνεται σε ένα ποσοστό που δεν είναι βιώσιμο.
Ιστορικά οι μεγάλες πεδιάδες ήταν η σειρά βίσωνας και Μεγάλος πολιτισμός πεδιάδων από Εγγενής Αμερικανός φυλές Blackfeet, Κόρακας, Σιού, Θ*Θχευεννε, Arapaho, Comanche και άλλοι.
Μετά από την κοντινός-εξάλειψη βούβαλοι και η απομάκρυνση των εγγενών Αμερικανών Ινδικές επιφυλάξεις, οι μεγάλες πεδιάδες αφιερώθηκαν διεύθυνση ενός αγροκτήματος και ήταν ανοικτή σειρά, δηλαδή καθένας ήταν θεωρητικά ελεύθερος να τρέξει βοοειδή. Την άνοιξη και την πτώση, οι συγκεντρώσεις κρατήθηκαν και οι νέοι μόσχοι μαρκαρίστηκαν και τα βοοειδή ταξινόμησαν για την πώληση. Η διεύθυνση ενός αγροκτήματος άρχισε στο Τέξας και κίνησε βαθμιαία το βορράς. Τα βοοειδή του Τέξας ήταν ο οδηγημένος Βορράς στο σιδηρόδρομο, ειδικά Πόλη τεχνάσματος, Κάνσας, κατόπιν σταλμένος ανατολικά κοντά ράγα. Πολλοί ξένοι, ειδικά Βρετανικά, οι επενδυτές χρηματοδότησαν τα μεγάλα αγροκτήματα της εποχής. Συγκέντρωση υπερβολικού αποθέματος της σειράς και του φοβερού χειμώνα 1886 τελικά οδηγημένος σε μια καταστροφή με πολλά βοοειδή που λιμοκτονούνται και παγωμένα. Από έπειτα προς τα εμπρός, ranchers που γυρίζουν γενικά να αυξήσει το χειμώνα τροφών προκειμένου τα βοοειδή τους.
Νόμος αγροτικών σπιτιών 1862 υπό τον όρο ότι ένας άποικος θα μπορούσε να απαιτήσει μέχρι 160 στρέμματα (650.000 μ2) του εδάφους παρεχόμενου έζησε σε το για μια περίοδο ετών και το καλλιέργησε. Αυτό επεκτάθηκε αργότερα για να περιλάβει ένα αγροτικό σπίτι ενός ολόκληρου τμήμα. Εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανών και αποδεδειγμένων των μετανάστες επάνω αγροτικών σπιτιών, μερικές φορές χτίζοντας σπίτια γρασιδιών από πολύ τύρφη από το έδαφός τους. Πολλοί από τους δεν ήταν ειδικευμένοι αγρότες στεριών και οι αποτυχίες ήταν συχνές. Γερμανοί από τη Ρωσία ποιος είχε καλλιεργήσει προηγουμένως σε παρόμοιες περιστάσεις σε αυτά που είναι τώρα Ουκρανία ήταν περιθωριακά επιτυχέστερος από μέσος homesteader. Εδάφη εξουσιών πράξη 1871 εξυπηρέτησε μια παρόμοια λειτουργία στον Καναδά.
 
Σταθμός Shuttered αέριο δυτικά Ο Βορράς Platte, Νεμπράσκα
Οι αγροτικές πεδιάδες έχουν χάσει ένα τρίτο του πληθυσμού της από το 1920. Μερικά τετραγωνικά μίλια των μεγάλων πεδιάδων έχουν λιγότερο από 6 άτομα ανά τετράγωνο τα μίλι- πρότυπα πυκνότητας Τορναδόρος του Τζάκσον Frederick χρησιμοποιημένος για να δηλώσει Αμερικανικά σύνορα "κλειστόσ" μέσα 1893. Πολλοί έχουν λιγότερο από 2 άτομα ανά τετραγωνικό μίλι. Υπάρχουν περισσότερο από 6.000 πόλεις φαντασμάτων στο κράτος Κάνσας μόνο, σύμφωνα με τον ιστορικό Ντάνιελ Fitzgerald του Κάνσας. Αυτό το πρόβλημα επιδεινώνεται συχνά από τη σταθεροποίηση των αγροκτημάτων και τη δυσκολία τη σύγχρονη βιομηχανία στην περιοχή. Επιπλέον, ο μικρότερος σχολικής ηλικίας πληθυσμός έχει αναγκάσει τη σταθεροποίηση των σχολικών περιοχών και την περάτωση των γυμνασίων σε μερικές κοινότητες. Αυτή η συνεχιμένος απώλεια πληθυσμών έχει οδηγήσει μερικοί για να προτείνει ότι η τωρινή χρήση των ξηρότερων μερών των πεδιάδων δεν είναι βιώσιμος, και προτείνετε να αποκατασταθούν τα μεγάλα μέρη στο εγγενές λιβάδι που βόσκεται από τους βούβαλους, μια πρόταση γνωστή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου